Založ si blog

Ako je to s tou „úctou k pravde“

„Absurdita na absurditu“ To ma v dnešných dňoch napadá doslova na každom kroku – v TV, v novinách, na internete, v debatách… Asi niesom sám kto si lámal hlavu nad tým ako je možné, že niekto je schopný hlásať totálne bludy, obviňovať napadnutú obeť z agresie, nevidieť jednoznačné fakty, ospravedlňovať vraždenie, hájiť fašizmus a dokonca sa pokúšať prevracať nezpochybnitelnú históriu…??! „To sú mechom udretí? Slepí?“ alebo „Prečo pomáhajú svinstvu, vedomo šíria lži“??!

Nedávno som absolvoval niekolkohodinový rozhovor s jedným veľmi bohatým človekom názorovo na „opačnej strane barikády“, ktorý asi vďaka nášmu dlhoročnému kamarádstvu dokázal byť úprimný. Bavili sme sa o pálčivých problémoch dneška – rusi, Ukrajina, Líbya, Sýria, korporácie, emigranti… Nakoniec som mu položil otázku: „Ty držíš stranu USA, pretože sa bojíš o majetok“? A on na to ANO! „Ja tiež viem že v Afghanistáne a Iraku bolo hrubo porušené medzinárodné právo – že to boli sprosté útoky na zvrchované krajiny, že v Líbyi bola pošlapaná rezolúcia BROSN, že v Sýrii sa protiprávne vyzbrojujú a financujú zločinecké bandy, že za príliv migrantov može jedoznačne agresívna zahraničná politika USA, že na Ukrajine bol západom vyvolaný krvavý puč, rusi určite nezostrelili MH17, na Kryme bolo demokratické referenduma bol to západom vynútený krok – ináč by Rusko prišlo o svoje čiernomorské základne a prestalo byť veľmocou, že sankcie na Rusko sú účelom – nie trestom, že TTIP je cesta k nesvojprávnosti a zotročeniu európskych štátov…Ale som si istý, že západ mi nikdy nebude siahať na majetky. Naproti tomu u Ruska po historických skúsenostiach, tú istotu nemám!“

A zase je to tu „Za všetkým hladaj peniaze“. Že či všetci tí tunelári, podnikatelia, zbohatlíci (jedno ako zbohatli)…, niesú náhodou tí najlepší strážcovia „demokracie“?

 

Dnes by človek povedal, že sa predsa už „nedá nevidieť“, že od tých demokratických hodnot ktoré tak vyznávame a strážime, predsa nemožeme oddeliť vojny, likvidácie národov, obrovské utrpenie ani otrasnú stratu morálky vo všetkých sférach života. A vačšina ľudí to už pochopila. Tipol by som, že tak 80% už vie kde je pravda a vačšina z nich ju už aj nahlas kričí – v záujme mieru, svojich detí, samotného života… Ale nekričí celých 80% – je tu ešte menšia mlčiaca časť, ktorej sa dosova zrútil svet – modly, ideály,  „pravdy“ ktoré hlásali sa ukázali v pravej nahote – neni ľahké naraz všetko poprieť a verejne priznať, aký som bol celý život naivný… Kto z nás to dokáže?

No ale ako je možné, že jednoznačná vačšina 80% ľudí nedokáže presadiť svoj názor? Prečo sú slabší, ako tých 20%? Čo sú zač tí „20 percentní“? Tí by sa dali zase rozdeliť do dvoch skupín – 15% a 5%. Tých 15% sú tzv obete propagandy – naprogramovaní – veria tomu, čo vidia v TV a čo si prečítajú – pritom úzkostlivo dbajú na to, čo pozerajú a čo čítajú, majú svoj zoznam „doveryhodných zdrojov“ a všetko čo sa vymyká okamžite programovo označia za „nepriatelskú propagandu“ najlepšie ruskú, či komunistickú… Žiadnu logiku nehladajú a vlastný úsudok zásadne nepoužívajú. Tzv armáda vymytých hláv – na tých najlepšie sedí označenie „ovce“!

No a tých 5%? Povačšine inteligentní a úspešní ľudia. Tí klamú zámerne a vedome, poslušne držia stránku svinstvu,…v záujme ochrany svojho majetku a vymožeností, ktoré im ten majetok prináša – s plným vedomím rizika, že to všetko može dopadnúť zle, že bude vojna…ale vo viere, že ich strana to zase nejako uhrá… Majetok nepustí a ten kto ho má, riskuje koli nemu čokolvek – viz moj kamarát vyššie. Títo ľudia sú ale paradoxne tou najsilnejšou skupinou – presne podľa demokratických zásad – víťazí ten, kto má viac peňazí! Oni ich majú a vlastnia všetko – politiku i média…i nás.

História sa opakuje a pravda zase trie biedu. Nič dobrého nás nečaká! Kiež sa i v tej mocnej menšine čosi pohne…napríklad svedomie? Ale to sa s prachami moc nekamaráti!

Tie čísla sú samozrejme vymyslené – je to iba moj skromný odhad a prejavený názor.

Na túto dobu veľmi aktuálna pesnička od Vladimíra Vysockého – v podaní Nohavicu

 

Kto dnes komplet ovláda Slovensko? !

06.02.2021

Korporácie? Tzv „finančný systém“ či Matrix? ….A kto presne? To u nás vie asi len zopár ľudí. V každom prípade fungujú premyslene, neunáhľujú sa a všetko robia v ten „správny čas“! Ich cieľom je ekonomicky ovládnuť celé Slovensko, pevne ho pripútať do euroatlantických štruktúr – aby v zahraničnej politike a geopolitických [...]

generál Lučanský – kto zastavil média? !

05.01.2021

Generál Lučanský – veľmi silná osobnosť, chlap ako remeň (podľa všetkých čo ho poznali) – sa dobrovolne vráti z Chorvátska, aby sa zmárnil…?! Po prvom „úraze“ sa celé Slovensko dožadovalo fotiek, videa…ako vyzerá tvár vazobne stíhaného generála. A inak všadeprítomné média naraz nič – žiadne cvakanie fotoaparátov pri [...]

Transparentný nákup od Trnavskej firmy

26.10.2020

Akurát som dopozeral Matovičovu tlačovku, v ktorej obhajoval nákup juhokórejských testov od trnavskej firmy. Niekoľko krát zdoraznil cenu, vylúčil s tou firmou akékoľvek vzťahy a asi 3x pripomenul, že tej firme sa podarilo od výrobcu nakúpiť lacnejšie, ako nakúpil Bill Gates! A ako je už zvykom, tak sa Matovič pustil do úvah, za koľko by nakúpil Pellegrini… :))) No [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.