Podľa rôznych vyhlásení z Bieleho domu sa svet stal po eliminovaní Qasema Soleimáního omnoho bezpečnejším miestom na život.

9. januára 2020, hase, Nezaradené

Keď som si prečítal toto, tak ma už skutočne nadzdvihlo!

Buď sú tí z Bieleho domu zhulení, nesvojprávni…alebo im jednoducho hrabe. Veď Soleimání bol najvyšším a oficiálnym generálom armády štátu, s ktorým USA nieje vo vojnovom stave – či ho už niekto nazýva teroristomm tak túto skutočnosť to nevymaže! A bol zabitý spolu s 25 nevinnými ľuďmi zákerne – na území susedného štátu, kde bol legálne. Jasný akt terotizmu a hrubé porušenie medzinárodného práva. Kto može toto vobec zpochybňovať?

No a tu si prečítam „vyhlásenia z Bieleho domu“… Fakt sa svet stal bezpečnejším? Ono totiž tá vražda zjednotila skoro 100 miliónový národ v nenávisti k západu – nie len k USA ale aj k nám európanom – pretože na tých „mierových misiách“ posobíme tiež. Tak dokáže niekto z tých znalcov „bezpečnejšieho miesta na život“ odhadnúť, koľko ľudí z toho 100 miliónového národa vo svojej viere (ktorú my nevieme pochopiť) a vo svojej pochopiteľnej nenávisti k západu…, nebude svoje zámery konzultovať s nikým – ani cez fejsbuk, ani mailom, ani telefónom (teda to nikto predom neodhalí)…jednoducho sa opášu dynamitom, vlezú niekde do davu turistov…a tam sa „za Alláha“ odpália?! Dokáže niekto z bieleho baráku odhadnúť, koľkým z desiatok miliónov muslimov v Európe (Francúzsko, Nemecko, Švédsko…) takto hrábne v hlave tiež a začnú masakrovať v Európe? To má byť to bezpečnejšie miesto pre život? Čo vari Charlie Hebdo, Bataclan, Madrid, Dusseldorf…niesú dostatočným varovaním??!

Od čias Zikmunda s Hanzelkou chodili do  muslimských štátov rozni cestovatelia, turisti, horolezci. Potom po návrate písali svoje zážitky z ciest. Hromada kníh a článkov z dobových časopisov… A je zaujímavé, že nikde sa tam nedočítame o nejakom terore nepriateľských muslimov – všade čítame, že sa tí naši návštevníci neznámych islámskych krajín stretli s milými, pohostinnými domorodcami, ktorí ich pozvali domov, podelili sa o strechu nad hlavou i jedlo, ukazovali im svoje tradície, kultúru… O nejakom násilí a strachu, v tých cestopisoch neni ani slovo! Tak kde sa to naraz vzalo?

Afghanistan, Pakistan, Alžírsko, Irak, Irán, Jemen, Sýria, Egypt, Líbya… nenaštval náhodou tých islamistov náš „export demokracie“ a niečo nám tým terorizmom náhodou nevracajú? A ako to skončí – aká je vyhliadka do budúcnosti? Zabijeme aj muslimom v iných štátoch ich vážených predstaviteľov štátu…a potom prehlásime, že „teraz už je na svete bezpečnejšie“…?!