Tam kde je zisk na prvom mieste, sú naše životy a zdravie nepodstatné!

18. marca 2020, hase, Nezaradené

Koronavírus v Číne sa potvrdil už v decembri minulého roku, epidémia prepukla naplno v januári… Pri súčasnej mohutnej cirkulácii ľudí po svete bolo jasné, že sa tá nákaza dostane všade!

No a teraz v polovici marca, polovica občanov EÚ ešte nemá doma ani posraté rúška na hubu!

To je fakt, ktorí politici nemožu nijako prebiť svojimi „zanietenými vyhláseniami“. Len v TV strieda tlačovka za tlačovkou – kde nám zahalení v perfektných rúškach s antivrovými filtrami ukazujú, že by sme tak mali fungovať aj my…!

A množia sa správy, ako išli v januári a februári rúška na export, že sme „objednali ale neprišli“, že policajti niekde objavili sklad so státisícami rúšok – samozrejme určenými tiež na export, že niekde cigáni vykúpili všetky rúška a chodia po sídlisku perfektne zahalení…

No a tak si dávam otázku že či systém, ktorý funguje pre blaho svojich občanov, ešte nemohol doručiť rúška do každej domácnosti? Naozaj „nikto nepredpokladal“, že v spoločnosti, kde sú prachy na prvom mieste, sa rúška nestanú zaujímavým artiklom na kšeft? Že v spoločnosti ktorá nás 30 rokov vychováva k individualizmu – že JA som na prvom mieste, bude zákonite absentovať solidarita s ostatnými ľuďmi?!

…ale nezabudnite nás už zajtra presvedčovať, že si musíme úzkostlivo strážiť tie naše „demokratické hodnoty“!