Založ si blog

MH17 – prečo normálny a nestranný človek, ťažko uverí v ruskú vinu. . .

V poslednom čase tu jeden bloger v podstate denne pridáva nové blogy o MH17, v ktorých je množstvo obrazových materiálov, výsledkov „nezávislého vyšetrovania“…, s pravdepodobným úmyslom presvedčiť čitatelov, že zostrelenie toho lietadla má na svedomí Rusko a všetko čo túto „pravdu“ vyvracia, je iba ruská propaganda. Neviem síce prečo sa tak strašne snaží? Nebudem tvrdiť že je za to platený a že je to jeho práca – nemám pre to dokazy…Tá frekvencia jeho blogov je ale skutočne mohutná – až mám potrebu sa k tomu vyjadriť!

Ja niesom žiaden „ruský troll“, v Rusku ani na Ukrajine som nikdy nebol, bývalý režim som nemal rád a opustil ho ešte pred jeho pádom, k rusom mal behom toho režimu skor negatívny postoj (68)…, ale po páde režimu už negativizmus vyprchal… Pamatám skor ako mi ich bolo ľúto za Jelcina, keď sa k nám dostávali otrasné zprávy o biede ľudí tam a mafii oligarchov, ktorí tam ovládali absolútne všetko. Po nástupe Putina sme sa z médií dozvedeli, že je to bývalý kágébák a nový „ruský cár“, ktorý vládne autoritatívne. Ale taktiež to, že tých mafiánov a oligarchov tam skrotil, prírodné bohatstvo Ruska znovu znárodnil a bežní ľudia sa počas jeho prezidentovania a vlády majú oveľa lepšie. Ale bral som to všetko iba ako „čo sa deje vo svete“ – Rusko sa nás už nijako netýkalo, nijak nám neškodilo…nemali sme prečo sa situáciou tam, nejak viac zaoberať. Vďačnosť bývalým občanom ZSSR – vojakom červenej armády za oslobodenie od fašizmu, sa predsa netýka iba Ruska a ten štátny útvar už dávno neexistuje…

Počas zimnej olympiády v Soči 2014 som si však začal všímať, obrovský nárast negativizmu k Rusku zo strany „liberálnedemokratických režimov“ – veľa politikov na tú olympiádu odmietlo ísť…a taktiež média nám naraz servírovali len kdejakú špinu odtial – či sa už týkala hier alebo režimu. Začal som mať pocit, že niečo hnusné začína – ale ešte som nevedel čo??

Odpoveď prišla ale za chvílu – majdan! Nebývalá angažovanosť západných politikov, ktorí sa tam striedali na tribúnach v burcujúcich protiruských prejavoch, brutalita „demonštrantov“ v uliciach, zápalné flaše, horiaci policajti, reťaze… až po absurdný masaker v podaní akýchsi strelcov – ktorý prišiel po tom keď sa situácia mala logicky ukludniť, pretože Janukovič povolil a  podpísal konanie predčasných volieb… Myslím, že tie udalosti sledoval pozorne každý človek u nás. No a potom prišiel Krym – média nás informovali iba o akýchsi „zelených mužíkoch, brutálnej anexii…ale o referende, v ktorom sa až 87% ľudí vyjadrilo za návrat k Rusku, už toho veľa nebolo. Taktiež o ústave autonómneho Krymu, kde vraj bolo zakotvené právo na sebaurčenie – ani slovo! No a že Ukrajinská SSR prišla ku Krymu s prevážne ruským obyvatelstvom, rozhodnutím jedného potentáta dnes už neexistujúcej ríše v roku 1954 – ani slovo. To ako keby Hitler za 3. ríše rozhodol „odteraz bude Bavorsko súčasťou Rakúska!“ Potom by Hitler umrel, 3. ríša prestala existovať…ale bavoráci by už navždy museli zostať rakušanmi…pretože v akomsi cudzom meste sa podpísala akási „dohoda“ (Budapešť)

Ja som už vtedy začal nadobúdať presvedčenie, že na tom majdane nešlo ani tak o Ukrajinu, ako o Rusko. Že je to všetko dobre pripravená patria – včetne Krymu! Myslím, že každý stratég v Pentagone a NATO dobre vedel, že Rusko si Krym nejak udržať musí. Malo iba dve možnosti – buď ho opustí – stratí svoje najstrategickejšie základne..vplyv oblasti Balkánu a stredomoria…, alebo si ho podrží a tým na seba odštartuje mohutnú ekonomickú a mediálnu vlnu sankcií, dezinformácií a špinavostí…, ktoré ho majú zlikvidovať! Prišli masakre v Odese, Dnepropetrovsku…, ktorých si politici a média takmer nevšimli…a následne Donbas, ktorý sa nechcel podriadiť nacistickej vláde pučistov v Kyjeve. No a potom prišlo zostrelenie MH17, absurdita menom „Novičok“, nadopovaní ruskí olimpionici, zrazu Rusko začalo prehrávať súdne spory a arbitráže – dokonca s tými, ktorí nezaplatili za už odobratý plyn… atd atd…

MH17 – Neponúkam žiadne materiály, dokazy ani odborné posudky – len moj subjektívny názor – a zhrniem to do 3. bodov:

1. Že to urobilo Rusko, je absurdné. Chýba mi účel, motivácia…. Že by po spornom Kryme takýmto masakrom chcelo na seba zámerne uvaliť hnev celého sveta a ďalšie zničujúce sankcie?? Lebo nič pozitívne, čo by Rusko tým zostrelom získalo alebo mohlo získať, akosi nenachádzam! Za to na druhej strane tá motivácia je – a obrovská – poškodiť, zasankcionovať, znemožniť Rusko pred celým svetom a hlavne v mysliach bežných ľudí…

2. Prezidenti Ukrajiny a USA v podstate okamžite po páde lietadla, verejne z toho činu obvinili Rusko! Bez vyšetrovania a rukolapných dokazov… Tak sa pýtam – Je to možné? Je možné aby prezident jednej nukleárnej velmoci verejne obvinil len tak bez jasných dokazov  druhú nukleárnu velmoc z takého strašného zverstva? Nezaváňa to skor: „vinník je dopredu určený – dokazy vyrobíme a verejnosť presvedčíme“? Ve podobné techniky sú používané často – (Gliwice, Tonkinský záliv, ZHN v Iraku, Líbya, použite chemických zbraní Asadom v čase, keď má mocných spojencov a víťazí…) Vždy prišli obvinenia i tresty skor, než sa vec vyšetrila a našli dokazy!

3. Rusku bolo takto okamžite obvinené, ale ruskému teamu bolo zakázané zúčastniť sa vyšetrovania – taktiež ruské dokazy a fakty nikto neriešil, nezaoberal sa nimi… Teda obviníme niekoho, rovno i potrestáme – a až potom začneme „vyšetrovanie“, ktoré má jeho vinu dokázat…a jemu zabránime sa vyšetrovania zúčastniť, aby sa nemohol nijako obhájiť. V zdovodnení sa píše, že „Rusko s tým nemalo oficiálne nič spoločné“ – preto nebol ruský team pripustený k vyšetrovaniu. Aha „nemalo s tým nič spoločné“ – iba z toho bolo verejne obvinené …. Zaujímavé.

Tieto 3 body sú u mňa zatial nepriestrelné. Nepúšťa logika a kritické myslenie!

 

 

PS: Ja žiaden strach z Ruska nemám, neviem prečo by nás malo chcieť napadnúť – veď obchodovať s nami je snáď lepšie, nie? Ale viem, že studená vojna i s umelo vytvoreným nepriatelom, je „pre niekoho“ predovšetkým jeden obrovský kšeft!

Kto dnes komplet ovláda Slovensko? !

06.02.2021

Korporácie? Tzv „finančný systém“ či Matrix? ….A kto presne? To u nás vie asi len zopár ľudí. V každom prípade fungujú premyslene, neunáhľujú sa a všetko robia v ten „správny čas“! Ich cieľom je ekonomicky ovládnuť celé Slovensko, pevne ho pripútať do euroatlantických štruktúr – aby v zahraničnej politike a geopolitických [...]

generál Lučanský – kto zastavil média? !

05.01.2021

Generál Lučanský – veľmi silná osobnosť, chlap ako remeň (podľa všetkých čo ho poznali) – sa dobrovolne vráti z Chorvátska, aby sa zmárnil…?! Po prvom „úraze“ sa celé Slovensko dožadovalo fotiek, videa…ako vyzerá tvár vazobne stíhaného generála. A inak všadeprítomné média naraz nič – žiadne cvakanie fotoaparátov pri [...]

Transparentný nákup od Trnavskej firmy

26.10.2020

Akurát som dopozeral Matovičovu tlačovku, v ktorej obhajoval nákup juhokórejských testov od trnavskej firmy. Niekoľko krát zdoraznil cenu, vylúčil s tou firmou akékoľvek vzťahy a asi 3x pripomenul, že tej firme sa podarilo od výrobcu nakúpiť lacnejšie, ako nakúpil Bill Gates! A ako je už zvykom, tak sa Matovič pustil do úvah, za koľko by nakúpil Pellegrini… :))) No [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.