Založ si blog

Zákusok i hnus pri druhom stole. . .

Moj dedo sa narodil ešte pred prvou vojnou. Vlastnú mať nikdy nepoznal a otec ho nechal vyučiť za stolára. V roku 29 si našiel ženu a založil rodinu. V jednej dedine blízko mesta na Považí sa usadil a vzal si od žida požičku na stavbu domu. Domček postavil a drel od svitu do mrku, soboty i nedele – mal čo splácať a svojim deťom mohol často krát k večeri ponúknuť len kašu z otrúb.

Vojna sa prevalila, usporené korunky padli na opravu strechy, z ktorou pohla bomba…a nastal konečne mier. Dedo mal jediný životný ciel – dať svojim trom deťom dobré vzdelanie, aby sa nemuseli celý život lopotiť, ako on. Preto predal domček na dedine a odsťahoval sa z celou rodinou do Bratislavy. Po dvoch krušných rokoch v pavlačovom byte vedľa káblovky, nastala revolučná zmena a pre deda sa otvorila šanca – nová ľudová armáda hľadala pre svoje dielne stolára. Zobral to miesto a dostal krásny, veľký byt v centre Bratislavy. Do strany ho nik nevolal a on sám sa o politiku nikdy nezaujímal. Zase len pracoval a tešil sa z toho, že teraz už tie soboty i nedele može byť doma so svojou rodinou.

Tak išiel život. Jeho tri deti dosiahli vysokoškolské vzdelanie, založili si svoje rodiny a z jednej tej rodiny som sa zrodil i ja. S dedom som mal výborný vzťah – on sa tešil z vnúčeniec a často nám o svojom ťažkom živote rozprával. A skutočne veľa krát som z jeho úst počul vyjadrenia, „že žiaden systém neni lepší od socializmu, že si máme vážiť toho, v čom sme sa narodili – že ani Rakúsko-Uhorsko, ani prvá republika, ani Slovenský štát, nedal ľudom toľko vážnosti, blahobytu, istot i  bezpečia pre ich rodiny, ako socializmus – že v tejto dobe sa skutočne každý človek može cítit človekom“!

Umrel za starého režimu a „revolúcie“ v roku 89 sa nedožil. Ale som si absolútne istý, čo by mi na ten dnešný bordel a ne’ludský systém plný nespravodlivosti povedal…!

Kto dnes komplet ovláda Slovensko? !

06.02.2021

Korporácie? Tzv „finančný systém“ či Matrix? ….A kto presne? To u nás vie asi len zopár ľudí. V každom prípade fungujú premyslene, neunáhľujú sa a všetko robia v ten „správny čas“! Ich cieľom je ekonomicky ovládnuť celé Slovensko, pevne ho pripútať do euroatlantických štruktúr – aby v zahraničnej politike a geopolitických [...]

generál Lučanský – kto zastavil média? !

05.01.2021

Generál Lučanský – veľmi silná osobnosť, chlap ako remeň (podľa všetkých čo ho poznali) – sa dobrovolne vráti z Chorvátska, aby sa zmárnil…?! Po prvom „úraze“ sa celé Slovensko dožadovalo fotiek, videa…ako vyzerá tvár vazobne stíhaného generála. A inak všadeprítomné média naraz nič – žiadne cvakanie fotoaparátov pri [...]

Transparentný nákup od Trnavskej firmy

26.10.2020

Akurát som dopozeral Matovičovu tlačovku, v ktorej obhajoval nákup juhokórejských testov od trnavskej firmy. Niekoľko krát zdoraznil cenu, vylúčil s tou firmou akékoľvek vzťahy a asi 3x pripomenul, že tej firme sa podarilo od výrobcu nakúpiť lacnejšie, ako nakúpil Bill Gates! A ako je už zvykom, tak sa Matovič pustil do úvah, za koľko by nakúpil Pellegrini… :))) No [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.