Založ si blog

Nemennosť hraníc vs právo občanov na sebaurčenie.

Predstavme si situáciu, že by Hitler v rámci 3. říše rozhodol o tom, že Bavorsko bude „odteraz“ patriť pod anšlusované Rakúsko – samozrejme v rámci 3. ríše. Potom sa 3. ríša rozpadne, Hitler zomrie…ale bavoráci už na veky vekov musia zostať rakušanmi – pretože sa po rozpade ríše podpísala v nejakom meste akási zmluva o hraniciach. Bavorákom nepomože história, kultúra…nič – zmluva je zmluva a basta!

Samozrejme tým narážam na tú strašidelnú „anexiu“ Krymu. Na to hrozné porušenie medzinárodného práva, keď sa na základe občianskeho refrenda (dokonca v súlade s ústavou autonómneho Krymu), vrátil ten polostrov i s jeho občanmi tam, kam patril až do roku 1954, než ho dnes už mŕtvy vodca sovietskej ríše Chruščov, pridelil pod Ukrajinskú SSR. „Verejnoprávne“ média a politici v EU i USA nás kŕmia tou otrasnou anexiou, násilným pripojením Krymu k Rusku, o akýchsi zelených mužíčkoch…ale dobrovoľným pozorovateľom toho refrenda ani miliónom ľudí, ktorí v tom referende hlasovali, nikto priestor nedá – aby trebárs potvdrdili, že na nich pri hlasovaní nikto nemieril samopalom a že to referendum bolo na Kryme pojaté ako skutočná ľudová slávnosť! …konečne sa podarilo to, o čo sa snažili od rozpadu ZSSR!

A tá „anexia“ je mediálne podávaná ako snáď najpríšernejšie porušenie medzinárodného práva od konca 2. svetovej vojny. Občania si odhlasovali návrat domov – aká to nehoráznosť, ktorá zatieni všetky ostatné a skutočné porušenia medzinárodného práva – ako bombardovanie Srbska, Líbye, Sýrie…,napadnutie Iraku…

Hranice štátov a vzniky nových štátov, sa kreslili vždy po vojnách, po zánikoch ríší…proste víťazovia na stoloch si malovali. Možno mali pri tom aj vypité (víťazstvo predsa treba osláviť)… Ako a na základe čoho malovali neviem – asi na to mali vplyv rozne ekonomické či mocenské tlaky a etnická problematika zostala v úzadí. Tak vzniklo i Československo. Neviem čo by si bratia česi dnes počali, keby neboli všetci nemci zo Sudet po vojne násilne vysídlení??! Ako a kedy skončia slovenské, ukrajinské a rumunské naťahovačky s maďarskou menšinou? Prestanú o svoju svojbytnosť niekedy bojovať baskovia, korzičania, mecedónci, vlámovia, katalánci (tam policajná brutalita len preto, že si ľudia chceli zahlasovať referende, mnohonásobne prekročila brutalitu v 89 na nár. třídě)…?

Človek by normálne čakal, že sme už natoľko vyspelí, natoľko ctíme slobodu, demokraciu a ľudské práva…že dáme všetkým národom konečne právo rozhodnúť o sebe a svojej zemi, na ktorej žijú!

Kto dnes komplet ovláda Slovensko? !

06.02.2021

Korporácie? Tzv „finančný systém“ či Matrix? ….A kto presne? To u nás vie asi len zopár ľudí. V každom prípade fungujú premyslene, neunáhľujú sa a všetko robia v ten „správny čas“! Ich cieľom je ekonomicky ovládnuť celé Slovensko, pevne ho pripútať do euroatlantických štruktúr – aby v zahraničnej politike a geopolitických [...]

generál Lučanský – kto zastavil média? !

05.01.2021

Generál Lučanský – veľmi silná osobnosť, chlap ako remeň (podľa všetkých čo ho poznali) – sa dobrovolne vráti z Chorvátska, aby sa zmárnil…?! Po prvom „úraze“ sa celé Slovensko dožadovalo fotiek, videa…ako vyzerá tvár vazobne stíhaného generála. A inak všadeprítomné média naraz nič – žiadne cvakanie fotoaparátov pri [...]

Transparentný nákup od Trnavskej firmy

26.10.2020

Akurát som dopozeral Matovičovu tlačovku, v ktorej obhajoval nákup juhokórejských testov od trnavskej firmy. Niekoľko krát zdoraznil cenu, vylúčil s tou firmou akékoľvek vzťahy a asi 3x pripomenul, že tej firme sa podarilo od výrobcu nakúpiť lacnejšie, ako nakúpil Bill Gates! A ako je už zvykom, tak sa Matovič pustil do úvah, za koľko by nakúpil Pellegrini… :))) No [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.