Založ si blog

Aké by som chcel Slovensko!

Voľby sú za dverami, sľuby strán a politikov, nové kauzy, súdne procesy a úžasné obvinenia „správne načasované“, média sa idú pretrhnúť… a občania si zase majú vybrať. A je v tom taký guláš (podľa mňa zámerný), že veľa ľudí to spletie, podľahnú mediálnej psychóze, tlaku okolia a dajú hlas niečomu čo ani sami vlastne nechcú…

Ja sa snažím byť oproti tomu všetkému obrnený a mám principiálnu víziu, aké Slovensko by som si prial – no a v zásade:

chcem SVOJPRÁVNE a SUVERÉNNE Slovensko, ktoré by bolo pre svojich občanov oporou – na ktoré by boli občania hrdí a cítili sa v ńom po všetkých stránkach bezpečne! Najradšej by som chcel také ČESKOSLOVENSKO, ale to je už bohužial asi definitívne passé… Takže:

  1. OBECNÉ REFERENDUM! Chcel by som, aby o zásadných otázkach mohli rozhodnúť sami občania – či sa staneme súčasťou nejakého paktu, či sem niekoho pustíme, či povolíme rozpredávanie pody a prírodných zdrojov do zahraničia atd. To by malo byť podmienkou pre všetky zásadné rozhodnutia a následné zákony.
  2.  NEUTRALITA Síce pred tým všelijakí „znalci“ varujú, že to neni reálne možné, že budeme v nebezpečí, že budeme musieť zase na vojnu a kdesi-čosi ale ja som presvedčený, že to reálne je a je to tie pre Slovensko zásadné! Chcel by som, aby sme išli po príklade nášho rakúskeho suseda – zaviedli polročnú vojenskú prípravu brancov, ktorej by sa však mohol človek aj vyhnúť a odpracovať si ju – tak ako je to v iných neutrálnych štátoch. Súčasné NATO ktorého sme členom, sa stále viac ukazuje ako agresívny a nie obranný pakt. Vytvára umelo nepriateľa a zase nás zaťahuje do konfrontácie na východe so štátom, ktorý nám nič neurobil, neexistuje ani žiadna indícia že by sa nás chystal napadnúť…a je to jeden zo štátov bývalého ZSSR, ktorým vďačíme za to, že ešte ako Slováci a Slovania vlastne existujeme – ten štát aj za nás zaplatil miliónmi životov! Rovnako posielanie slovenských vojakov do všelijakých „misií“ po svete, pokladám za zlé!
  3. SUVERENITA a NEZÁVISLOSŤ Chcel by som, aby sme si mohli sami rozhodnúť čo potrebujeme, komu predáme, od koho nakúpime… Aby nám nikto nemohol diktovať, či máme kupovať suroviny od toho a od toho nie – aby nám napríklad niekto nanútil kupovať plyn a ropu z tankerov čo museli preplávať oceán – namiesto aby sme to lacno dovážali už postavenými rúrami… A rovnako tak aj ohladne iných nákupov/predajov – zbrojárstvo, farmaceutika, energetika… Tiež by som chcel, aby prípadné uvalenie sankcií na iný štát, bolo IBA našim suverénnym rozhodnutím!
  4. SILNÝ a SOCIÁLNY ŠTÁT – Som proti liberálnej snahe zaviesť tzv „minimálny štát“, ktorý síce koli nižším daniam umožní vyššie zárobky, ale zákonite zásadne okreše všetky sociálne istoty! Neviem či si vobec robotníci a živnostníci uvedomujú, že v tom minimálnom štáte by si z tých vyšších zárobkov museli platiť poistenie úplne na všetko – aj na to, čo majú dnes zadarmo a vobec im ani nenapadne, že by to mohlo byť aj inak. Naopak, ja chcem silný štát, ktorý bude mať dosť prostriedkov na štátne zdravotníctvo zadarmo, školstvo, sociálnu infraštruktúru, bezpečnosť,  komunikácie… A viem aj ako tie prostriedky do štátnej kasy dostať! Musí sa urobiť všetko preto, musia sa vytvoriť zásadné a nepriestrelné zákony, ktoré prinútia VŠETKÝCH podnikateľov, investorov, developerov… aby adekvátne a poctivo museli všetky zisky zdaniť tam, kde ich vytvorili! – žiadny Cyprus, Panama, Kajmanské ostrovy… Rovnako by som chcel, aby existovala silná a nezávislá ŠTÁTNA banka a keď si niekto chce požičať tak, že bude ručiť nejakým svojim majetkom, tak len od nej! Proste nedovoliť žiadnym cudzím veriteľským subjektom, aby sa pomocou dlhov stali vlastníci slovenskej pody, zdrojov a nemovitostí.
  5. ROVNOSŤ – chcel by som, aby na Slovensku konečne začali platiť absolútne pre VŠETKÝCH jeho občanov rovnaké práva ale i povinnosti! Máme tu napríklad jeden národ, ktorý sa po stáročia za roznych režimov stále nie a nie integrovať. Vraj odlišný jazyk a kultúra:O  Tak si vždy spomeniem, ako sem koncom sedemdesiatych rokov začali prúdiť koli vojne tisíce vietnamcov, ktorých dosť veľké perceto boli analfabeti aj vo svojom úplne odlišnom jazyku a ich kultúra bola úplne iná… A oni to dokázali. Všetci pracujú, rešpektujú naše zákony, náš jazyk, hygienu, čistotu, nerušia občianské spolunažívanie… Prečo to teda nedokáže iný národ, ktorý tu žije už vari 700 rokov? Možeme za to my?! Vážim si všetkých príslušníkov toho národa, ktorý sa integrovali, sú prínosom pre spoločnosť a nikoho neobťažujú. A som presvedčený o tom, že to dosiahli len oni sami – pretože jednoducho chceli! Sú teda jasným príkladom, že to ide – keď sa CHCE!
  6. členstvo v EU – Ǎno, ale len za predpokladu, že tam budeme ako svojprávny a suverénny štát, ktorého zákony, tradície a špecifiká budú naplno rešpektované!

Slovensko je krásna krajina s pracovitými občanmi, ktorí si dokážu na svoj blahobyt zarobiť – stačí, aby sa nenechali nikým a ničím okrádať ani do ničoho zaťahovať! A ja niesom člen žiadnej strany, nekopem za nikoho…ale pokial budem voliť tak len toho, kto sa týmto pre mňa zásadným bodom najviac približuje. A nebude ma zaujímať, akú má šancu zostaviť vládu atd – žiadne „menšie zlo“ voliť nebudem. Za 30 rokov už je jasné, že to je cesta do pr…!!!

Kto dnes komplet ovláda Slovensko? !

06.02.2021

Korporácie? Tzv „finančný systém“ či Matrix? ….A kto presne? To u nás vie asi len zopár ľudí. V každom prípade fungujú premyslene, neunáhľujú sa a všetko robia v ten „správny čas“! Ich cieľom je ekonomicky ovládnuť celé Slovensko, pevne ho pripútať do euroatlantických štruktúr – aby v zahraničnej politike a geopolitických [...]

generál Lučanský – kto zastavil média? !

05.01.2021

Generál Lučanský – veľmi silná osobnosť, chlap ako remeň (podľa všetkých čo ho poznali) – sa dobrovolne vráti z Chorvátska, aby sa zmárnil…?! Po prvom „úraze“ sa celé Slovensko dožadovalo fotiek, videa…ako vyzerá tvár vazobne stíhaného generála. A inak všadeprítomné média naraz nič – žiadne cvakanie fotoaparátov pri [...]

Transparentný nákup od Trnavskej firmy

26.10.2020

Akurát som dopozeral Matovičovu tlačovku, v ktorej obhajoval nákup juhokórejských testov od trnavskej firmy. Niekoľko krát zdoraznil cenu, vylúčil s tou firmou akékoľvek vzťahy a asi 3x pripomenul, že tej firme sa podarilo od výrobcu nakúpiť lacnejšie, ako nakúpil Bill Gates! A ako je už zvykom, tak sa Matovič pustil do úvah, za koľko by nakúpil Pellegrini… :))) No [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.