Založ si blog

Som Slovan!

Keď som pobýval v zahraničí (utiekol som za minulého režimu) a stretol som kdekolvek – v supermarkete, v parku, na ulici, v autobuse…nejakého slovana, tak mi vždy srdce poskočilo! Automaticky som sa začal usmievať a často som sa i prihovoril… Bolo jedno, či to bol poliak, bulhar, srb, či niekto z bývalého ZSSR – vždy ma to stretnutie potešilo. A ani som nevedel poriadne prečo… Bolo to vždy ako keby som stretol niekoho z rodiny… A tak je tomu doteraz. Možno si tento blog prečíta niekto, kto rovnako ako ja prežil časť života v emigrácii – a som si istý, že sa s mojimi pocitmi ztotožní!

Teraz sa ako každý rok blíži výročie konca 2. svetovej vojny, v ktorej len občanov bývalého ZSSR zahynulo 27 miliónov. Milióny ich zavraždili v koncentračných táboroch – ale o nich dnes nikto nehovorí…ako keby slovania neboli ľudské bytosti a necítili bolesť… Milióny ich padlo v bojoch za našu slobodu – v bojoch s fašistickou svoločou, ktorá mala v pláne slovanov vyhladiť!

Tento krátky blog píšem ako osobné vyznanie vďaky a lásky k vlastnej rodine SLOVANOV! Mám s nimi veľa spoločného – prirodzene rozumiem ich reči aj keď každý z tých jazykov má veľa odlišností, máme spoločné sviatky, zvyky, podobné kroje, melodické harmónie, gastronómiu…a predovšetkým nás spája srdečnosť, ktorá je nám slovanom vlastná!

Cež všetko čo sa na nás valí a cez mi už tisíc krát zdorazňovanú vraj našu „príslušnosť k západu“ musím naplno povedať, že s amerikou nemám spoločného nič! Ani jazyk, ani zvyky, ani srdce…nič. Naviac mi je ich agresívna kultúra peňazí, násilia, krvi a perverzity…, ktorú tlačia v podobe animovaných filmov už do tých najmenších, cudzia a odporná!

Viem, že veľa ľudí precitne a uvedomí si kam patrí, až po strašných udalostiach…ktoré nás bohužial čakajú. Ono konzum a „zlaté teľa“ sú veľkí hráči – dokážu oslepiť oči, zapchať uši, ohlúpnuť hlavu i „oplotiť“ srdce…

Je nás ale chvala Bohu dosť i takých, ktorí sa nedajú!

S úctou si deviateho mája pripomeniem obete našich bratov, ktorí padli i za mńa.

A v úprimnej motlitbe budem prosiť za to, aby medzi nami slovanmi zavládol pokoj a mier- aby aj rusi a ukrajinci začali okrem hladomoru spomínať i na to, či ich historicky spája… Aby pocítili a pochopili, že je toho viac a je to oveľa silnejšie ako to, čo ich rozdeluje!

Kto dnes komplet ovláda Slovensko? !

06.02.2021

Korporácie? Tzv „finančný systém“ či Matrix? ….A kto presne? To u nás vie asi len zopár ľudí. V každom prípade fungujú premyslene, neunáhľujú sa a všetko robia v ten „správny čas“! Ich cieľom je ekonomicky ovládnuť celé Slovensko, pevne ho pripútať do euroatlantických štruktúr – aby v zahraničnej politike a geopolitických [...]

generál Lučanský – kto zastavil média? !

05.01.2021

Generál Lučanský – veľmi silná osobnosť, chlap ako remeň (podľa všetkých čo ho poznali) – sa dobrovolne vráti z Chorvátska, aby sa zmárnil…?! Po prvom „úraze“ sa celé Slovensko dožadovalo fotiek, videa…ako vyzerá tvár vazobne stíhaného generála. A inak všadeprítomné média naraz nič – žiadne cvakanie fotoaparátov pri [...]

Transparentný nákup od Trnavskej firmy

26.10.2020

Akurát som dopozeral Matovičovu tlačovku, v ktorej obhajoval nákup juhokórejských testov od trnavskej firmy. Niekoľko krát zdoraznil cenu, vylúčil s tou firmou akékoľvek vzťahy a asi 3x pripomenul, že tej firme sa podarilo od výrobcu nakúpiť lacnejšie, ako nakúpil Bill Gates! A ako je už zvykom, tak sa Matovič pustil do úvah, za koľko by nakúpil Pellegrini… :))) No [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.