Založ si blog

Debaty, hádky a. . . voľby.

V debatách pod článkami a blogmi už roky prebiehajú bitky medzi lavičákmi a pravičákmi – plné osočovania a nepochopenia. Táto bitka nikdy nekončí…a pri tom možem s určitosťou prehlásiť, že všetkých diskutérov sSerú v spoločnosti tie isté veci a že ich túžba po zmene konkrétnych vecí v štáte je v podstate identická…

V týchto dňoch sa pod vplyvom výročia „nežnej revolúcie“ debaty vystupňovali a diskutujúci tradične zaraďujú svojich protivníkov do táborov – každý, kto by chcel sociálnu spravodlivosť, dostupnú zdravotnú starostlivosť a školstvo pre všetkých…, kto len spomenie pozitívne stránky bývalého režimu…, je podľa miestnych zástancov pravice, okamžite súdruh, bolševik, červený… Niektorí diskutujúci sa všemožne snažia presvedčiť teóriou, že socializmus a fašizmus je v podstate to isté a mestny pravicový líder K… práve v týchto chvíľach tvorí nový blog, v ktorom sa nás bude už po 1584 x snažiť presvedčiť, že Fico je zločinec a že za všetko zlé, čo sa v tomto štáte udialo behom 22 rokov možu komunisti – že teda za zlodejstvo, hrabivosť a absenciu chbtovej kosti u politikov, špekulantov a „podnikateľov“, može ich bývalé členstvo v KSČ, SZM, Pionier…, a pokiaľ sú tí zlodeji mladšieho ročníka, tak za ich morálku može tatko, alebo dedo, ktorý bol asi komunista.

Skutočne neviem, aké % ľudí može týmto bludom uveriť, ale som presvedčený, že každý normálny človek vie, že sviniar bol a zostane sviniarom – že sa v správnej dobe zaradí na „správnu“ stranu – kde sa dá profitovať. Že keby tu vládol pred rokom 89 Čangajšek, tak profitéri by si u plastického chirurga nechali urobiť šikmé oči – pokiaľ by ich to priblížilo ku korytu.

Za to svinstvo v ľudoch nemože komunistická strana, ani Čangajšek – možu za to sami. Som presvedčený, že pokiaľ by dnes naďalej fungovala diktatúra KSČ, tak vrchní členovia predstedníctva strany by mali medzi sebou mená našich súčasných vládnych predstavitelov!

Zbavme sa teda už konečne tejto sprostej demagógie a začnime konštruktívne pomenovávať vagabundov bez ohľadu na to, kde kedysi patrili! V tejto republike sa stal za posledných 22 rokov jeden strašný zločin – výpredaj štátneho majetku. Je ťažké tŕžiť z podniku zahraničného vlastníka – naviac keď má sídlo v daňovom raji…Prečo štát nemá na zdravotníctvo, školstvo, cesty, priehrady? Prečo sú jediné novostavby od revolúcie iba poisťovne, banky a obchodné centrá? Koľko škol, školok, nemocníc a štátnych bytov postavil tento nový systém? O čo je ekonomicky lepší od toho starého, keď nemá na nič a zadĺženosť Slovenska je oproti roku 89 tisíc krát vačšia?

Myslím že nikto z tých, ktorí spomínajú na pozitívne veci socializmu netúži po plotoch, eštébákoch, transparentoch „So ZSSR na večné časy“. Ľudia jednoducho túžia po spravodlivej spoločnosti, kde každý bude mať pracu ktorá mu poskytne solídny životný štandard a že štát pre ktorý odvádza dane, sa oň v starobe či nemoci postará, že može dať svoje deti do škol bez ohľadu na to, ako on sám zarába – že tie deti budú mať rovnakú štartovnú čiaru, ako deti z bohatších rodín.

Keď teda pojdem k voľbám, tak budem voliť stranu, ktorá nebude predávať štátny majetok, ale ktorá ho bude hromadiť…, ktorá sa bude usilovať o sebestačnosť Slovenska – taktiež v potravinách a ktorá eliminuje vydieranie nášho štátu zo strany bank, korporácii a nadnárodných spoločností – viz Samsung.

Budem volit stranu, ktorej bude záležať na blahu každého občana – bez ohľadu na jeho národnosť, ktorá sa bude snažiť urobiť niečo pre zabudnuté regióny, dať luďom perspektívu slušného života aj tam…a stranu, ktorá bude hrdo hájiť územnú celistvosť SR – ktorá sa zásadne postaví voči iredentistickým snahám susedov o revízie starých územných zmlúv.

A pokiaľ som pár krát voliť nebol, tak teraz už pôjdem – a spomedzi svojich kandidátov nevynímam žiadnu stranu, ktorej piliere budú takéto – ani tú komunistickú – pretože nezdieľam názor, že by „myšlienky socializmu boli zločinné“ (zlé boli len skutky konkrétnych ľudí) – naviac si myslím, že vagabundi a profitéri tú stranu opustili hneď po prevrate – zostali tam pravdepodobne len čestní ľudia veriaci myšlienke a noví, mladí, ktorým členstvo v tej strane neprináša v dnešnej dobe žiadne výhody – naopak – musia čeliť opovrhovaniu a útokom extrémistov, ktorých zdarne vymanipulovala účelová propaganda súčasnej vládnej moci!

Dodávam, že nie som ani som nikdy nebol členom žiadnej strany.

 

Kto dnes komplet ovláda Slovensko? !

06.02.2021

Korporácie? Tzv „finančný systém“ či Matrix? ….A kto presne? To u nás vie asi len zopár ľudí. V každom prípade fungujú premyslene, neunáhľujú sa a všetko robia v ten „správny čas“! Ich cieľom je ekonomicky ovládnuť celé Slovensko, pevne ho pripútať do euroatlantických štruktúr – aby v zahraničnej politike a geopolitických [...]

generál Lučanský – kto zastavil média? !

05.01.2021

Generál Lučanský – veľmi silná osobnosť, chlap ako remeň (podľa všetkých čo ho poznali) – sa dobrovolne vráti z Chorvátska, aby sa zmárnil…?! Po prvom „úraze“ sa celé Slovensko dožadovalo fotiek, videa…ako vyzerá tvár vazobne stíhaného generála. A inak všadeprítomné média naraz nič – žiadne cvakanie fotoaparátov pri [...]

Transparentný nákup od Trnavskej firmy

26.10.2020

Akurát som dopozeral Matovičovu tlačovku, v ktorej obhajoval nákup juhokórejských testov od trnavskej firmy. Niekoľko krát zdoraznil cenu, vylúčil s tou firmou akékoľvek vzťahy a asi 3x pripomenul, že tej firme sa podarilo od výrobcu nakúpiť lacnejšie, ako nakúpil Bill Gates! A ako je už zvykom, tak sa Matovič pustil do úvah, za koľko by nakúpil Pellegrini… :))) No [...]

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Branislav Zurian

U Zuriana došlo k mnohým zmenám. Boli nevyhnutné, tvrdí Šutaj Eštok

18.04.2024 11:36, aktualizované: 12:27

Zmeny mali podľa ministra vnútra prispieť k ukončeniu vojny v bezpečnostných zložkách.

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.