Založ si blog

Za výsledky volieb možu rómovia!

Včera som kukal v TV diskusiu medzi Palkom a Radičovou, kde sa rozoberali volebné výsledky i osobnosť Matoviča. Na otázku, kde sa naraz od novembra minulého roku,  zobral ten ohromný nárast hlasov pre Oľano a koli čomu tak stratili strany Za ľudí a PS/Spolu padlo veľa názorov, ale ten hlavný dovod ani jeden z tých dvoch skúsených a rozhladených politikov nespomenul. Obidvaja to prisudzovali šikovnej Matovičovej rétorike v poslednej fáze predvolebnej kampane, ale vedľa… Všetko zapríčinili rómovia!

Vžime sa do mysle bežného voliča, ktorý sleduje média, internet a sociálne siete. Tá mohutná „antiSmer“ kampaň, určite priniesla svoje ovocie – takže vačšina ľudí verila, že Smer je zaťažený obrovskou korupciou, funguje ruka v ruke s mafiou a má čosi spoločné i s vraždou Kuciaka. Takže vačšina bola rozhodnutá Smer už nevoliť – bodka!

Zostali ostatné strany. Niektoré síce splňovali priania veľkej časti voličov, ale boli od začiatku prieskumami odsunuté nakoniec – že ich je zbytočné voliť, pretože aj tak nemajú šancu uspieť…teda zbytočne vyhodený hlas!  Strana ĽSNS s ktorej programom súznelo veľa ľudí (hlavne koli rómom), bola všetkými ostatnými stranami dopredu vylúčená z vládotvornosti či akejkolvek spolupráce – prezidentka sa jasne viac krát vyjadrila, že vládu s účasťou LSNS nebude menovať!  No tak vačšina voličov uverila i tomu a na princípe „voľby menšieho zla“, si teda vyberala z favorizovaných strán.

Favorizované strany boli jednoznače „Za ľudí“ a „PS/Spolu“ – u nich sa všeobecne očakával dvojciferný výsledok! „Sme rodina“, „Oľano“ a „SaS“ boli v novembri minulého roku iba na prahu zvoliteľnosti. Tak čo sa naraz takého stalo, čo premiestnilo vačšinu hlasov dvoch favorizovaných strán k tým trom na chvoste?

Rómovia. Vačšina občanov má s nimi osobné skúsenosti, zážitky…z toho ako sa chovajú, ako pracujú, akú čistotu dodržujú, ako sa býva v ich blízkosti…No a tí ktorí tie osobné zážitky nemajú, jednoducho počulí od tých čo majú, od svojich rodičov, videli videá z Luníku atd atd. Teda vačšina ľudí ten názor na rómov má!

No a naraz je tu strana, ktorá chce prestať s neustálymi pomocami tomu etniku, chce im prestať stavať domy zadarmo, dávať peniaze za nič…, chce jednoducho rovnaké práva i povinnosti pre každého. Vačšine občanov sa to samozrejme páči – lenže tá strana aj navazuje na Hlinkovu gardu, je vládou i médiami označovaná za fašistickú a tak ako som spomenul vyššie, je z akejkolvek povolebnej spolupráce dopredu odstavená… Lenže jej ohlásené mítingy naraz začnú hrubo narúšať tie dve favorizované strany – ich lídri zvážajú rómov z dedín k protestom, fotia sa s nimi, bývalý prezident sa videu priam s plačom rozplýva „dakujeme že ste prišli“ …

Zase sa vžime do bežného voliča. Niektorým rétorika Kotlebovcov pripadala asi príliš radikálna, ale asi všetkým sa páčil program „rovnaké práva i povinnosti“. Lenže LSNS nemá cenu voliť alebo ju nechcem voliť koli inklinácii k fašizmu – mám si vybrať. Chcel som povodne voliť jedného z tých dvoch favoritov…a naraz vidím, ako sa tí favoriti priam strkajú do zadníc podgurážených a dobre živených rómov, narúšajú mítingy tej predom vylúčenej strany ktorej „rómsky program“ mi bol sympatický… No tak bacha! „Som z tej neobjektivity a servilnosti znechutený a dám hlas radšej niekomu inému“!

To je ten hlavný dovod prepadu favoritov! Prišli takto o desaťisíce hlasov, ktoré si rozdelili tie „chvostové strany“. Liberálna SaS s konzistentnou rétorikou ale s hnusnou škvrnou, že jej líder 13 krát raňajkoval u KOčnera a dohadoval s nim voľbu GP…, len vďaka tomu prešla a dostala až 7%. Kollárovi tiež poznačenom stykmi s mafiánmi, sme radšej uverili tých 25 tisíc bytov ročne a úžasnú starosť 4 choré detičky. A najviac sa pozdával Matovič – v poslednej fáze sa choval dobre, nazýval veci tvrdo a pravými menami, rómov sa nezastával, mítingy LSNS nenarúšal, neni nejako zaťažený mafiánskou minulosťou…dáme mu teda do rúk žezlo!

Asi tak…

Kto dnes komplet ovláda Slovensko? !

06.02.2021

Korporácie? Tzv „finančný systém“ či Matrix? ….A kto presne? To u nás vie asi len zopár ľudí. V každom prípade fungujú premyslene, neunáhľujú sa a všetko robia v ten „správny čas“! Ich cieľom je ekonomicky ovládnuť celé Slovensko, pevne ho pripútať do euroatlantických štruktúr – aby v zahraničnej politike a geopolitických [...]

generál Lučanský – kto zastavil média? !

05.01.2021

Generál Lučanský – veľmi silná osobnosť, chlap ako remeň (podľa všetkých čo ho poznali) – sa dobrovolne vráti z Chorvátska, aby sa zmárnil…?! Po prvom „úraze“ sa celé Slovensko dožadovalo fotiek, videa…ako vyzerá tvár vazobne stíhaného generála. A inak všadeprítomné média naraz nič – žiadne cvakanie fotoaparátov pri [...]

Transparentný nákup od Trnavskej firmy

26.10.2020

Akurát som dopozeral Matovičovu tlačovku, v ktorej obhajoval nákup juhokórejských testov od trnavskej firmy. Niekoľko krát zdoraznil cenu, vylúčil s tou firmou akékoľvek vzťahy a asi 3x pripomenul, že tej firme sa podarilo od výrobcu nakúpiť lacnejšie, ako nakúpil Bill Gates! A ako je už zvykom, tak sa Matovič pustil do úvah, za koľko by nakúpil Pellegrini… :))) No [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.